מהו תהליך הטיפול?
תהליך הטיפול במסגרת השלב הנוכחי של מדברים ביחד כולל 12 פגישות, מחציתן פגישות הדרכת הורים ומחציתן מפגשי הורה-ילד משותפים (טיפול דיאדי).
תהליך זה נעשה לפי פרוטוקול מותאם שפותח במיוחד על ידי צוות "מדברים ביחד" בגיבוי ושיתוף פעולה של קלינאים וחוקרים מובילים בטראומה בגיל הרך בארץ ובעולם. הפרוטוקול מבוסס על שיטת טיפול בטראומה בגיל הרך - Child-Parent-Psychotherapy, וכן על שיטת הטיפול של Dan Hughes לביסוס התקשרות ותיאוריות המבססות את תפקידו המרכזי של הרגש בטיפול בטראומה, מניעת תגובות פוסט טראומתיות והפחתת סימפטומים.
תוכנית הטיפול מלווה במחקר בשיתוף אוניברסיטת רייכמן, במטרה לגבש המלצות וקידום מדיניות בנושא טיפול יעיל וקצר בטראומה לילדים ולגיל הרך, בהתאם לצורך השעה.
המטפלים הינם מטפלים ממקצועות מוכרים במשרד הבריאות (פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים בהבעה ויצירה) שהינם מטפלים מוסמכים בטראומה בילדים, בעלי הכשרה וניסיון בטיפול באוכלוסיה זו. מעבר להכשרת הבסיס, המטפלים המשתתפים בפרויקט עברו הכנה ספציפית ע"י צוות מוסמך להכשרה בטיפול בטראומה בילדים מטעם מכון חרוב באוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן, הם מקבלים ליווי והדרכה מקצועית מטעם הפרויקט.